Koreai Kulturális Központ

Szeretettel köszöntöm a Filmfesztivál nézőit!

Az Élősködők tavalyi sikerét követően, idén a Minari – A családom története című, koreai-amerikai film is történelmet írt: a nagymamát alakító Youn Yuh-jung vehette át a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, és az alkotás elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat is. Az Élősködőket a 13. Koreai Filmfesztivál nyitófilmjeként, a Minarit pedig idén júliusban, premier előtt vetítettük, és most, a 14. Koreai Filmfesztiválon újabb koreai sikerfilmeket hoztunk el a magyar közönségnek.

A koreai filmes világ kiemelkedő képviselőire fókuszáló Arcok szekcióba idén Youn Yuh-jung életművéből válogattunk. Bízunk benne, hogy az Oscar-díjas színésznő lenyűgöző alakításainak köszönhetően a magyar közönség mélyebben átélheti a koreai mozi varázsát!

A Fókusz szekcióban a jellegzetes és nagy sikerű koreai filmes műfajjal, a gengszter noirral foglalkozunk. Az akciódús, drámai fordulatokban gazdag maffiatörténetek vérfagyasztó realitással mutatják be az ázsiai alvilági életet.

Extra szekciónk három dokumentumfilmen keresztül különleges női sorsokat mutat be, de emellett számos más műfajjal, drámákkal és vígjátékokkal is várjuk az érdeklődőket!

Remélem, hogy a Koreai Filmfesztivál olyan élményt nyújt majd minden nézőnek, amely segít új erőre kapni ebben a nehéz időszakban!

Jó szórakozást kívánok!

In Suk Jin,
a budapesti Koreai Kulturális Központ igazgatója

Kapcsolat

KOREAI KULTURÁLIS KÖZPONT

1023 Budapest,  Frankel Leó út 30-34.

Telefon | +36-1-550-0240

Email | filmfesztival@koreaikultura.hu

Facebook | facebook.com/koreaikultura

Instagram | instagram.com/koreaikultura

hungary.korean-culture.org

Nyitva tartás | H-P: 10:00 – 18:00 | Sz-V: zárva

Támogatók